dimecres, 20 de gener del 2010

Un altre best seller a la gran pantalla

Molts best sellers han tingut les seves adaptacions cinematogràfiques. Les sagues de Crepúsculo, El Señor de los anillos o Harry Potter en són uns exemples i Los hombres que no amaban a las mujeres no en podia ser l’excepció. Un cop més, ens trobem amb productors avispats que han decidit traslladar a la gran pantalla llibres que han arrasat en els vendes. Los hombres que no amaban a las mujeres forma part d’una trilogia de l’escriptor suec, Stieg Larsson, on cada llibre té una conclusió, es deixen coses a l’aire, però tal i com succeeix en la vida real res comença i acaba en un punt, la vida continua.


Pel que fa el film, ens trobem davant d’una cinta genuïnament europea, però amb forma de thriller obscur centrat en la investigació. Per tant, l’argument no aporta moltes coses que no haguem vist ja. Es tracta d’una peripècia tan llarga com distreta, que acaba conduint a una sèrie de finals més o menys sorprenents. A més, cal destacar que en l’adaptació cinematogràfica s’ha preferit focalitzar el desenvolupament de la investigació, i de forma més subsidiària, en la relació entre els dos protagonistes.

En aquesta pel·lícula ens trobem amb un dels personatges femenins que més criden l’atenció dels darrers temps. Lisbeth Salander és, definitvament, una gran creació, algú capaç de connectar amb el públic malgrat l’escassa moralitat que tenen en ocasions els seus actes. Per no parlar de què el seu comportament resultarà incomprensiblement modern per a alguns. L’elecció de Naomi Rapace per encarnar-la ha resultat ser força acertada. Pel que fa Mikael Blomkvist, queda reduït a la pel·lícula a una presència algo escueta, sense molt que aportar.

Pel que fa la segona i la tercera entrega, es troben en postproducció i tenen prevista la seva estrena per aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada