dimecres, 20 de gener del 2010

En defensa dels hackers

Sovint s’acostuma a confondre els hackers amb els crackers. El que succeeix és que hi ha una marcada tendència a fer un ús generalitzat del terme hacker per part dels mitjans de comunicació per tal de referir-se als pirates informàtics. Per fer-ne una aclaració, un hacker és una persona que sent una gran passió per la informàtica i disfruta posant a prova els sistemes de seguretat i així depurar i solucionar els errors que hi pot haver a la xarxa. Li agrada la programació i té un coneixement profund sobre el funcionament dels sistemes i les xarxes informàtiques.

D’altra banda, tenim els crackers, paraula que deriva de criminal hacker, que serien aquelles persones que roben contrasenyes o infecten milers d’ordinadors amb virus perillosos. Es tracta dels famosos pirates informàtics.

La comunitat d’informàtics s’ofenen per l’ús incorrecte de la paraula que els defineix. Però finalment han guanyat la batalla ja que el Ministeri de Justícia ha exclòs el terme hacker del projecte del còdi penal que es troba en preparació. D’aquesta manera, la paraula hacker deixarà de ser sinònim de delinqüent informàtic, definició que s’atribueix directament al cracker.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada